Cvijeće u kući

BOSTONSKA PAPRAT: Šarmantna čupavica koja vlaži i pročišćava zrak

BOSTONSKA PAPRAT: Šarmantna čupavica koja vlaži i pročišćava zrak

Bostonska paprat (nefrolepis, kućna paprat, sobna paprat, američka kovrčava paprat, kovrčava paprat, ljestvičarska paprat, lat. Nephrolepis exaltata) prepoznatljiva razbarušenom zelenom lišću, omiljena je biljka koja dodaje šarm svakom prostoru. Osim toga, spada u skupinu biljaka koje su prirodni pročišćivaći i ovlaživači zraka.

Ne voli toplinu i svjetlo tako da je hladnom mjestu s visokom vlagom i indirektnim svjetlom idealan položaj za držanje ove bilje.

BOSTONSKA PAPRAT: Šarmantna čupavica koja vlaži i pročišćava zrak

Iskustva govore da ju je najbolje pozicionirati kao viseću biljku na svjetlom mjestu, ali bez izravne sunčeve svjetlosti.

Tlo treba biti jedva vlažno, no često zalijevano toplom vodom.

Osim što ne voli suho tlo, ne voli ni suh zrak. Stoga, ako želite da bostonska paprat dugo krasi i štiti vaš dom, važno je osigurati da zrak u prostoru u kojoj je držite nikada ne bude u potpunosti suh.

Sklona je paucima i bijelim ušima, što se može riješiti špricanjem mješavinom vode i sapuna, stoga ju je potrebno pregledati prije nego je donesete doma.

Osim što je jedna od najjednostavnijih vrsta kućnih biljaka za uzgoj, dobra osobina joj je i to što je sigurna (nije otrovna) za kućne ljubimce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.