Cvijeće u kući

FLAMINGOV CVIJET: Simbol ljubavi i prijateljstva

FLAMINGOV CVIJET: Simbol ljubavi i prijateljstva

Flamingov cvijet (lat. Anthurium)  je prekrasna sobna biljaka  podrijetlom iz Srednje i Južne Amerike.

Prepoznatljiv je po svojim krupnim i sjajnim listovima i voštanim cvjetovima jarkih boja. Najpoznatiji i najčešći su cvjetovi crvene boje, ali mogu biti i bijeli i ružičasti. Zbog srcolikog oblika cvjetova ovu biljku naziva se i biljkom sa srcem, a simbol je ljubavi i prijateljstva, piše Zadovoljna.hr.

FLAMINGOV CVIJET: Simbol ljubavi i prijateljstva

Pravilna briga za ovu biljku nije zahtjevna sve dok joj osiguravate nekoliko ključnih elemenata.

Odgovarat će joj boravak na svim razinama neizravnog svjetla, ali imajte na umu da će biljka koja boravi na slabo osvijetljenom dijelu imati manje cvjetova i rasti će sporije.

Flamingov cvijet ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost koja mu može uništiti listove. Najviše mu, dakle, odgovara jarko, neizravno svjetlo.

FLAMINGOV CVIJET: Simbol ljubavi i prijateljstva

Ova biljka voli toplinu, a najsretnija je na temperaturama koje se kreću od 20 do 22 stupnja Celzijeva. Potrudite se da se temperatura prostorije u kojoj boravi ne spušta ispod 16 stupnjeva Celzijevih.

Također, biljku držite dalje od propuha i vrućih radijatora. Zbog činjenice da voli visoku vlažnost zraka, za ovu biljku i kupaonica je mjesto koje će joj savršeno odgovarati.

U zimskom periodu dovoljnu ju je zalijevati jednom tjedno, a ljeti to možete činiti i češće. Dva puta tjedno trebala bi biti dovoljna. Povremeno biljku poprskajte pomoću rasprišivača tako da se osjeća kao da je u svojim tropskim krajevima.

Uz pravilnu njegu i redovitu gnojidbu, ova biljka može davati nove cvjetove tijekom cijele godine. Međutim, obično postoje ciklusi tromjesečnog cvjetanja, nakon kojih slijedi nekoliko mjeseci bez cvatnje, a zatim ponovno tri mjeseca cvjetanja.

Sjajni listovi i novi cvjetovi najbolji su dokaz da se za ovu biljku dobro brinete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.