Cvijeće u kući, Vrtno cvijeće

FUKSIJA: Nekoliko praktičnih savjeta za uzgoj i njegu ovog lijepog cvijeća

Fuksija  (fuchsia)

Fuksija je biljka iz porodice Onagraceae čije se izvorno stanište nalazi na području srednje i južne Amerike te Novog Zelanda.

Postoji oko 2.000 vrsta, a poznato je kako najbolje uspijeva na šumovitim predjelima. Fuchsia (fuksija) pomalo je starinska cvjetna lončanica, koja u posljednje vrijeme ima sve više uzgajivača.

Prikladna je za uzgoj u sobi i u vrtu. Ljubitelji cvijeća često se tuže da im zvonoliki, lijepo obojeni cvjetovi i pupovi opadaju. Tome će izbjeći ako u drugoj polovici svibnja biljku ukopaju vani, u vrtu, na polusjenovitom mjestu.

U slučaju da ih odlučite držati i dalje u kući, čak i za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci bilo bi najbolje staviti ih s vanjske strane prozora okrenutog prema istoku, ili sjeveroistoku.

Poznato je kako traže puno vode i prije svega nadohranjivanje za vrijeme visokih temperatura. Za vrijeme niskih temperatura najbolje ih je držati u prostoriji koju ne grijete. Kada dođe proljeće pripremite se za presađivanje.

Njezini cvjetovi mogu biti bogatiji, ili jednostavniji s kombinacijom bijele i crvene boje te ljubičasto – plavih tonova. Što se tiče razmnožavanja ona to čini preko reznica, stoga bi bilo najbolje uzgajati mlade sadnice.

Izvor: Savjetnica.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.